GLOBÁLIS ADÓ- ÉS VAGYONTERVEZÉS
Professzionális offshore szakértelem és időtálló vagyonvédelem

[coolclock align=right skin=classic gmtoffset=”9″ subtext=”Tokyo” radius=”32″] [/coolclock] [coolclock align=right skin=classic gmtoffset=”4″ subtext=”Dubai” radius=”32″] [/coolclock]  [coolclock align=right skin=classic gmtoffset=”1″ subtext=”London” radius=”32″] [/coolclock] [coolclock align=right skin=classic gmtoffset=”-4″ subtext=”New York” radius=”32″] [/coolclock]
[rev_slider head-slider]

Miben tudunk segíteni?

Miért a Golden Trust Global?

 

Megbízhatóság.

A GOLDEN TRUST GLOBAL életrehívása megoldás arra a globálisan erősödő igényre, mely szerint egyre többen kívánják vagyontárgyaikat, magánszférájukat és üzleti érdekeltségeiket áthelyezni olyan joghatóságok struktúráiba, melyekben tényleges biztonságban tudhatják azokat.

Szakértelem.

A GOLDEN TRUST a kiszámíthatatlan piaci- és szabályozó környezet kockázatai és következményei ellen képes a teljes körű megoldásrendszert személyreszabottan felépíteni, a jelentős adóelőnyök és a bürökrácia mentesség joghatóságaihoz is kulcsot biztosítva.

Diszkréció.

Alapelvünk, hogy ügyfeleink szakmai hozzáértés iránti elvárását messze túlszárnyaljuk, s olyan szakmai infrastruktúrával és professzionális szakértelemmel álljunk ügyfeleink szolgálatában, mellyel áthatolhatatlan védőernyőt tudunk vonni az ő érdekeik, magánszférájuk és vagyoni biztonságuk fölé.

Az arany időtálló. A bizalom felbecsülhetetlen. A GOLDEN TRUST diszkrét.

Offshore rendszerek – biztonságos globális és lokális üzleti jelenlét

Megalapítani egy offshore céget és áthelyezni meglévő üzletedet a tengerentúlra, egy döntő lépés afelé, hogy nemzetközivé tedd magad és vagyonodat.

Milyen megfontolásokból hoznak létre egyre többen offshore struktúrákat?

Ha egy offshore cégen keresztül működteted vállalkozásodat, az lehetővé teszi számodra, hogy az üzletedet, a banki tranzakcióidat és/vagy a személyes pénzügyi műveleteidet adózási szempontból a legkedvezőbben, a legmagasabb fokú diszkréció és anonimitás keretein belül működtesd. Ha vagyonodat offshore cégekbe, offshore trustokba, vagy offshore magánalapítványokba helyezed, azzal golyóálló védelmet tudsz kialakítani személyed, vállalkozásaid és értékeid köré.

Ha bankszámláidat és vagyonodat nem a saját neveden, hanem egy offshore struktúrában tartod, azzal maximalizálhatod a magánszférád védelmét, a diszkréciót és vagyonod biztonságát. Számos joghatóság területén a vállalati tisztviselők, részvényesek és a tényleges tulajdonosok adatai nem nyílvánosak, így az ő anonimitásukat törvények biztosítják.

Az offshore

Amikor legtöbben az “offshore” szót hallják, megijdenek, azonnal megfogalmazódnak az előítéletek. De mit is jelent az “offshore” szó valójában?

Egy offshore vállalat egészen egyszerűen egy olyan cég, ami egy olyan országban került bejegyzésre, ami nem egyezik meg az alapítójának az állandó tartózkodási helyével. Függetlenül attól, hogy egy nemzetközi cégstruktúra nem a kormányok kedvence, attól még teljesen legális és jogszerű. A mai globalizált világban nem léteznek határok! Nagyon sokan csak a klasszikus jogrendszerről és illetékességről hallottak idáig, de ma már az egész világ nyitott előttünk. Nem beszélve arról, hogy a mai ingatag, gyenge és bizonytalan gazdasági környezetben a vállalkozóknak minden elérhető segítségre és eszközre szükségük van egy új üzlet indításakor, vagy akár csak ha meglévő vállalkozásukat fenn akarják tartani.

Magánszemélyek és cégek legfőbb célja az offshore tervezés és cégstruktúra kapcsán
• az adócsökkentés (vagy –optimalizálás), • a vagyonvédelem, • külső kockázati tényezők redukálása, • a magánszféra és diszkréció megőrzése és kiterjesztése, • a bonyodalmas bürokrácia elkerülése, • a költségcsökkentés és a meglévő vagyon gyarapítása, többek között.
Egy offshore struktúra kialakításának és kezelésének, valamint az offshore adótervezésnek az alábbi okai is lehetnek
• Elérhetők külföldi biztosítások (biztosítók) és viszontbiztosítás • Top hitelminősítésű illetékesség megszerzése • Adóegyezmények • Alacsony költségekkel járó területi illetékesség • Bizalmas, diszkrét bankolás • Vám- és adómentesség • Kiterjesztett magánszféra és diszkréció • Külföldi befektetési lehetőségek • Profit és tőke szabad mozgatása, átutalása • Magasabb hozam és nyereség • A tulajdonjog biztosítása • Helyi adózás a külföldről származó jövedelem után • Kifinomult banki szolgáltatások • Politikai stabilitás
Egy offshore cég az illegális?

Egy offshore cég alapítása, működtetése természetesen nem illegális. Mindazonáltal sok országban illegális az, ha eltitkolják az offshore befektetéseket. Egy offshore illetékességet egyszerűen úgy kell értelmezni, mint bármely másik külföldi céget, csak bizonyos plusz előnyökkel. Ezek az előnyök megnyilvánulhatnak banki diszkrécióra vonatkozó törvények, vagy nemzetközi adóegyezmények formájában, de akár kamatadómentességként is, vagy hogy nincs örökösödési adó, tőkenyereség-adó, személyi jövedelemadó, vagy számos egyéb más tényező. Személyes szükségleteidtől és preferenciáidtól függően egy vagy több offshore illetékesség képes biztosítani számodra azokat a szolgáltatásokat, amikre szükséged van.

Át tudom-e helyezni meglévő üzletemet offshore környezetbe?

Egyes cégek az üzleteik egy részét alakítják át offshore-rá, szinte egyből, ahogy a vállalat elkülönít leányvállalatokat és profit centereket. Mindenesetre szükséges lehet, hogy áttekintsd a cégedet, hogy adott esetben át tudjuk struktúrálni a tevékenységeidet és akár országhatárokon átívelő új üzleti lehetőségek után nézz. A lehetőségek tárháza meglehetősen széles, a GOLDEN TRUST-tól maximális támogatást tudsz kapni, ha offshore előnyökkel szeretnéd gazdagítani meglévő vállalkozásaid működését.

Vannak más előnyök is az adózás mellett?

Egy offshore struktúra számos más előnyt is kínál, beleértve az anonimitást, a vagyon védelmét, külföldi ingatlan-gazdálkodás lehetőségét és egy harmadik állam-beli cég által, a felelősség korlátozását üzleti tranzakciók során, korlátlan tőkeáramlást, a vagyon áthelyezését, stb.

Az offshore cégalapítás indokai?

Miért és mikor alapítsunk offshore céget?

=
Nemzetközi kereskedelem
=
Részvény- vagy kötvényportfóliók és készpénz tartása
=
Kettős adózásra vonatkozó egyezmények
=
Ingatlan-, föld- és telekbirtoklás
=
Magénszféra és vagyon védelme, biztonságba helyezése
=
Az offshore struktúrában tartott készpénzvagyon után adómentes, bruttó betéti kamat érhető el, vagy elhelyezhető kollektív készpénz alapba
=
Örökösödés megtervezése és menedzsmentje – a vagyon biztonságba helyezése a következő generáció számára
=
Védjegy, jogdíj és szerzői jog menedzsmentje
=
Befektetés leányvállalatokba vagy kapcsolt vállalkozásokba
=
Külföldiekkel és magánszemélyekkel foglalkozó magán-szolgáltató vállalatok
Nemzetközi kereskedelem
A nemzetközi kereskedelmi struktúrába offshore cégek beiktatásával halmozott profit érhető el az egyes tranzakciók során.
Befektetés leányvállalatokba, vagy kapcsolt vállalkozásokba
Az egyes, vagy részleges befektetések eladásából származó tőkenyereség is adómentessé tehető. Osztalékfizetés esetén el lehet érni alacsonyabb szintű adózást egy olyan vállalat integrálásával, ami nullás vagy kedvező adózású joghatóság hatáskörébe tartozik, és az adott joghatóság rendelkezik a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménnyel a szerződő állammal.
Magánszféra és vagyon védelme
Magas nettó vagyonnal rendelkező egyének növelhetik a magánszférájukat és spórolhatnak a szakértői díjakon, ha offshore cégeket, mint személyes holding vállalatokat, magánalapítványokat, vagy offshore trust-okat alkalmaznak. Ezek az entitások alkalmasak az öröklés megtervezésére is és csökkentik a hagyatéki tárgyalással járó költségeket és az időbeli lebonyolítást.
Ingatlan-, föld- és telektulajdonlás
Offshore entitásokat kifejezetten gyakran hoznak létre ingatlan tulajdonlás céljából.
Védjegy, jogdíj és szerzői jogdíj holding
Ezek után a jogok akár franchise rendszerben a világ bármely részén működő cégek részére értékesíthetők, és az ebből eredő bevétel az offshore struktúrában felhalmozható. Egy gondosan megválasztott joghatósággal elkerülhető a jogdíjakból származó bevételek utáni adózás, hagyományosan a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények alkalmazásával is.
Részvény– vagy kötvényportfóliók és készpénz tartása
Az offshore struktúrákban tartott készpénz vagyon után adómentes, bruttó betéti kamat érhető el, vagy elhelyezhető kollektív készpénz alapba.
Kettős adózásra vonatkozó egyezmények
Azok a vállalatok, akik olyan országokba szeretnének befektetni, ahol az adott két ország között nincs érvényes kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény, beépíthetnek olyan joghatóságban honos közvetítő céget, ahol az ügylet szempontjából alkalmas egyezmény van érvényben.
Személyi szolgáltató vállalatok
Azon egyének, akik professzionális személyi szolgáltatásokat kínálnak, mint például kivitelezők, egyéni vállalkozók, zenészek/színészek, pilóták, filmesek, stb. jelentős megtakarításokat érhetnek el, miután a felhalmozott szolgáltatási díjaikat adómentessé tehetik egy offshore Személyi Szolgáltató céggel.
Foglalkoztató vállalatok
A bérköltségek és az útiköltség-térítés is csökkenthető azáltal, ha alkalmazottjaidat offshore bázisodról fizeted. Ez a megoldás ezen felül még adózási könnyebséget és társadalombiztosítási, megtakarítási előnyöket is jelenthet az alkalmazottak számára.
Finanszírozás
Offshore cégek létrehozhatók befektetés- és vagyonkezelési funkciók betöltésére is. Erről a részről bővebben a személyes konzultáció keretében tudunk megoldásokat felvázolni.

Diverzifikált offshore cégstruktúra

Egy adó-hatékony offshore cégstruktúra kulcsa az entitások, az operatív működés és a pénzügyi műveletek diverzifikálása. Hasonlóképpen érdemes diverzifikálni a joghatóságot, az offshore struktúra mozgathatóságát és a portfóliódat. Egy megfelelően megtervezett offshore cégstruktúra lehetővé teszi számodra a személyes szabadság elérését, a magánszféra megőrzését és a biztonsági védelmet. Ha külföldön dolgozol, ugyanez a szemlélet alacsony adózású életet tesz lehetővé, ami által magasabb színvonalú életet élhetsz, s a kiadásaidat csökkentheted. Egy átfogó szemléletű offshore tervezés 5 elsődleges tényezőt vesz figyelembe.  
[rev_slider kozep-slider]

Az 5 pilléres szemlélet

Az 5 pillér, amit figyelembe érdemes venni a szabadság, magánszféra és a biztonság érdekében, az alábbiak:

A legtöbb esetben az első megvalósítandó pillér a bankszámla, melyet egy offshore cég tulajdonol. Ez számos befektetési és diverzifikálási lehetőséget nyit meg, és egy kiváló első lépés az 5 pilléres szemlélet megvalósítására.

1. TARTÓZKODÁSI HELY / REZIDENCIA
Egy ország, ahol élsz, és/vagy dolgozol, ahol alacsony adót fizetsz.
2. OFFSHORE BANKOLÁS
A bankszámláidat egy másik országban érdemes vezetni, olyan országban, ahol biztonságban érzed a betéteidet.
3. KÜLFÖLDI BEFEKTETÉSEK
Egy harmadik piacon végezz invesztíciókat, mint ingatlan befektetés, brókerszámla vezetés, arany tárolása, stb.
4. ÚTLEVÉL
Érdmes rendelkezni egy másik joghatóságban útlevéllel, például mint eredeti származásodnak megfelelő, vagy egy “második” útlevél.
5. OFFSHORE CÉG
Az üzletet és a vagyont egy, a fentiektől eltérő országban érdemes tartani. Egy diverzifikált struktúra több offshore céggel az elérhető egyik legbiztonságosabb vagyonvédelmi és adótervezési megoldás.

Offshore ízelítő, kedvelt helyszínek

A következőkben egy rövid ízelítőt kaphatsz néhány lehetséges helyszínről, függetlenül attól, hogy mi a cégalapítás kapcsán a legfőbb motivációd:

Amikor offshore cégtervezést végzel mindig olyan országgal kezd, amelyik stabil múlttal rendelkezik a magánszféra védelme és a biztonságot nyújtó törvények kapcsán, és ahol befektetéseid és üzleti bevételeid után nem kell, vagy csak alacsony mértékű adót kell fizetned. Ha üzleti tevékenységet folytatsz, akkor érdemes a lakóhelyedtől különböző országban céget alapítanod, így minimalizálhatod adóidat abban az országban, ahol rezidensi státuszod van (ahol laksz).

Második lépésként együtt el lehet dönteni, hogy egy offshore LLC-re, egy offshore vállalatra (Inc., Corp.), vagy egy offshore IBC-re van szükséged. A legtöbb offshore helyszín kínál részvénytársaság-alapítási lehetőséget, de csak néhányban – mint St. Kitts és Nevis és a Cook-Szigetek – van lehetőség egytagú LLC. státusz megszerzésére. Más országok, mint pl. Belíz és Panama szintén kínálnak LLC. alapítási lehetőséget, de itt már legalább két tagra van szükség.

=
Ha fő szempont az egyszerűség és a könnyű adminisztráció, valamint a magánszféra, a diszkréció, a Golden Trust általában, többek között a Seychelles-Szigeteket, St. Kitts és Nevis-t, vagy Belize-t ajánlja.
=
Ha a kiemelt vagyonvédelem áll a középpontban, akkor a Trust, és a Magánalapítványi megoldások mellett a Cook-szigeteket is javasoljuk.
=
Ha üzleti tevékenységet is folytatnál, vagy egy hibrid cég + alapítvány modellt szeretnél létrehozni, akkor Panama-t ajánljuk.
=
Ha pénzügyi szolgáltatásokra (tevékenységre), vagy Forex engedéllyel rendelkező entitásra van szükséged, akkor általában Panama-t, vagy Új-Zéland-ot ajánlanánk.
=
Ha hedge fund-okba fogszfektetni , vagy maximális transzparenciára van szükséged, akkor Cayman-szigeteki céget tanácsolnánk.

Suspendisse consequat

consectetur ultricies. Sed turpis odio, auctor nec aliquam sed, sagittis at ex. Quisque euismod velit eleifend, aliquam eros sit amet, rhoncus sapien. Mauris nec est eget turpis interdum pharetra. Sed pretium orci diam, quis vulputate nunc posuere at. Quisque luctus consequat neque sit amet auctor. Pellentesque sed gravida tellus.

Suspendisse consequat

consectetur ultricies. Sed turpis odio, auctor nec aliquam sed, sagittis at ex. Quisque euismod velit eleifend, aliquam eros sit amet, rhoncus sapien. Mauris nec est eget turpis interdum pharetra. Sed pretium orci diam, quis vulputate nunc posuere at. Quisque luctus consequat neque sit amet auctor. Pellentesque sed gravida tellus.

Suspendisse consequat

consectetur ultricies. Sed turpis odio, auctor nec aliquam sed, sagittis at ex. Quisque euismod velit eleifend, aliquam eros sit amet, rhoncus sapien. Mauris nec est eget turpis interdum pharetra. Sed pretium orci diam, quis vulputate nunc posuere at. Quisque luctus consequat neque sit amet auctor. Pellentesque sed gravida tellus.